EL ÚLTIMO MUERTO

FERNANDO LALANA

Fernando Lalana Josa (24 de febrer de 1958, Saragossa, Espanya) és un escriptor espanyol de literatura infantil i juvenil. El 1981 va quedar finalista al Premi El Vaixell de Vapor per El secret de l’Arbreda. El 1990 va rebre la Menció d’Honor del Premi Lazarillo per La Bomba. El 1991 es va convertir per a ell en un any ple de reconeixements importants, ja que a més de rebre el seu tercer Gran Angular per Scratch, va obtenir el Premi Vaixell de Vapor per Silvia y la máquina Qué i el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil per Morirás en Chafarinas, premi de què tornarà a ser finalista el 1997 per El paso del Estrecho. El 2010 va rebre el Premi Cervantes Chico per la seva àmplia i acurada producció literària.

Foto de l’autor, extreta de Google

EL LLIBRE:

Foto de Judit FerrúS

Fermín Escartín és el protagonista del llibre, un desastrós detectiu privat que s’enfronta al possible últim cas de la seva carrera. Ha de fer una doble investigació que s’inicia en un terrible crim que segueix amb un misteri inexplicable. Tornen alguns personatges dels seus casos anteriors que ens indica que podria estar mort. És un gran viatge divertit i intrigant que es fa des de Monegros.

OPINIÓ SOBRE EL LLIBRE:

CLAUDIA: Penso que aquest llibre t’enganxa molt i té molta acció, fa que no vulguis parar de llegir-lo i t’entren ganes de llegir més. Explica molt bé i detalladament la vida del protagonista i com és, això fa que quan al llibre comença a parlar sobre ell o alguna cosa que ha passat a la seva vida ho entenguis. El crim que es comet és un crim que és inexplicable i mentre llegeixes ja vols saber el que va passar. A mi no m’agrada gaire llegir, però aquest llibre m’ha agradat i el recomano.

JOAN: Jo personalment penso que aquest llibre és molt recomanable per a gent que no li agrada gaire llegir, ja que és de fàcil comprensió i t’enganxa molt, ja que normalment el misteri i les novel·les d’aquest estil solen ser interessants.

El recomano, m’ha agradat molt.

OPINIÓ CONJUNTA:

Pensem que és un llibre amb molta acció, que fa que no vulguis parar de llegir-lo i t’enganxa bastant. Explica molt detalladament i molt bé la vida del protagonista. El crim que es comet és un gran crim inexplicable que quan llegeixes vols saber com ha estat tota l’estona.

Personalment recomanem molt aquest llibre, ja que malgrat que so persones a qui no agrada gaire llegir, ens ha agradat i pensem que és molt adient per a gent novella com nosaltres.

Joan Pallejà i Claudia Gil