UN NADAL DIFERENT

Aquest Nadal no ha estat com els altres. Continuem amb el toc de queda i sense poder-nos trobar amb la família amb un mínim de sis persones en les reunions. 

Les restriccions de la COVID-19 durant el Nadal:

  • Aquí a Catalunya el toc de queda és a les 22 hores cada dia. Però vam tenir unes excepcions amb els dies 25 i 31 que ens van deixar fins a la una de la nit.
  • El límit de les trobades per les festes de Nadal era de 10 persones.
  • No es podia entrar ni sortir de Catalunya si no era per alguna de les excepcions previstes.
  • Els centres comercials podien obrir des de dilluns 14 de desembre amb un 30% d’aforament. Inicialment es va fixar la reobertura en la fase 2.

Sincerament, la gent no va fer gaire cas de les normes. La policia va tenir diverses trucades i es van trobar un descontrol enorme i cap responsabilitat per part de certes persones. A més, la policia a partir del toc de queda començava a fer tombs per la zona.

EXPLICACIONS DEL NADAL DE GENT ALEATÒRIA:

Noi anònim de 1r d’ESO: Aquest Nadal ha estat més diferent, l’he passat amb la meva família, però no amb tota com els altres anys, igual que el cap d’any que sol l’he passat amb la meva família.

Noi anònim de 2n d’ESO: El Nadal l’he passat només amb la meva família més propera i ja està. En canvi el cap d’any l’he passat, a part de la família més propera, amb uns amics que van vindre.

Pare d’un alumne de 4t d’ESO: Aquest Nadal l’hem passat de manera més íntima, degut a les circumstàncies, i el cap d’any també.

Foto de María Acacia

Judit Ferrús i Lucia Cuadros