La mort de Maradona

El passat 25 de novembre va morir un dels millors futbolistes de tota la història, Diego Armando Maradona. Un exemple dins dels camps, però no tant fora d’ells. Maradona era un jugador que et feia pagar el que fos per l’entrada, ja que les seves actuacions eren d’un altre planeta, però es va deixar anar per la mala vida: les drogues i l’alcohol van acabar amb la seva carrera i l’han acompanyat durant molts anys de la seva vida. Jo crec que ens hem de quedar amb el Maradona futbolista i no amb el Maradona persona, ja que el futbolista era un jugador que entretenia qualsevol tipus de persona i el Maradona fora dels camps era tot menys un exemple.

La mort de Maradona va crear molta polèmica, ja que dies abans va ser ingressat a l’hospital per un hematoma cerebral. Per això, quan va morir, ràpidament es va acusar el metge que suposadament li va curar aquesta malaltia. Aquest es va haver d’enfrentar a les acusacions de tot un país, l’Argentina.

Maradona fotografiat a l’hospital amb el seu metge

La mort de Maradona no només va afectar el món en sí, sinó que també va colpejar el món digital, concretament el videojoc mundialment conegut FIFA 21. 

Quan es va fer pública la mort del Pelusa, la seva carta dins el FIFA 21 va augmentar un 30% el seu valor, passant de costar de 2,1 milions a 3 milions de monedes. Tot això en un termini de dues hores. Després, el seu valor va tornar a disminuir, ja que òbviament aquest no era el seu preu. Però es va mantenir a 2,4 milions de monedes, essent 300 mil monedes més car que a l’inici.

Preu carta Maradona FIFA 21

Aquest moviment es pot observar en la curvatura que hi ha a la part inferior de la fotografia, on es mostra el preu que ha tingut Maradona en diferents hores del dia.

Això demostra que la gent s’ha aprofitat de la mort de Maradona per guanyar monedes en aquest videojoc. Esperem que mai més succeeixi.

Ian Lobello