El Toc De Queda

Horaris de confinament i de tancament.

El confinament nocturn marca dues franges horàries clares: de 22:00 de la nit a 6:00 de la matinada no es pot sortir al carrer en tot el país. En el cas del servei a domicili, es permet fins a les 22:00 de la nit però es manté les 9:00 com a hora límit pels clients que vagin a buscar el menjar a l’establiment. L’excepció seran les activitats culturals, l’assistència sanitària, anar a la farmàcia o supermercat, tenir cura de les persones grans o causes de força major com per exemple que podran acabar a les 22:00  i es permet el retorn fins a les 23:00 de la nit. 

Aquesta és una imatge de la Rambla de Barcelona el 26 d’octubre del 2020 a les 22:00 h de la nit.

Fotografia extreta de Google. 

La Història Del Toc De Queda

El Toc De Queda prové de la guerra, va començar a España el 1981. És una mesura de protecció militar que es pren en situacions de guerra, de setge o l’aplicació marcial. El toc de queda consisteix en el fet que els ciutadans no puguin sortir a les vies de trànsit o al carrer durant la restricció.

Opinió:

El toc de queda no ha estat ben rebut en molts sectors, sobretot per part dels joves, restaurants i bars nocturns i discoteques que estan molt disconformes amb aquesta mesura, ja que hauran de tancar abans i per part dels joves no podran sortir amb els amics, ja sigui a donar tombs o a anar se’n de festa. Econòmicament parlant aquesta mesura és beneficiosa si ho comparem amb un confinament domiciliari, ja que, encara que per la nit no es puguin recaptar molts beneficis, durant la resta del dia sí.

La Rambla de Tarragona el primer dia de toc de queda.

 Fotografia extreta de Google.

Cristian Herrera i Alexandra Barrio