VACUNES COVID-19

La vacuna contra la COVID-19, que posarà punt final a aquest llarg procés, l’han estat investigant més de 250 grups científics per a poder desenvolupar-la ràpidament. L’objectiu és que la vacuna ens doni immunitat i els suficients anticossos perquè el virus quedi bloquejat i disminueixin els contagis.

Ordre de vacunació a Catalunya de la COVID-19 :

  • Residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i amb discapacitat.
  • Personal sanitari de primera línia.
  • Altres grups sanitaris i sociosanitaris.
  • Persones amb alt grau de discapacitat que requereixen d’altres persones per desenvolupar la seva vida (persones amb gran dependència no institucionalitzades).

Gent que no es podrà vacunar fins a nou avís

  • Menors de 16 anys.
  • Dones embarassades.
  • Dones que estiguin alletant nadons.


Alguns alcaldes i consellers de l’estat es van vacunar contra la COVID- 19. Aquesta sèrie de vacunes administrades a funcionaris de l’estat estan “justificades”, ja que diuen que s’haguessin hagut de llençar si no es subministraven.

Aquestes vacunes van ser subministrades a tots els avis, però en alguns llocs van sobrar dosis de la vacunació d’una residència d’ancians. Aleshores, l’equip de vacunació es va adonar que sobraven dosis que “No s’havien pogut subministrar per diferents circumstàncies” i no es podien malgastar.

La polèmica ve del fet que ells no entraven dins del pla de vacunació i Sanitat els va cridar l’atenció, ja que no els tocava encara pel pla de vacunació.

A una residència concertada de Madrid, anomenada Casablanca Valdesos, també es van administrar vacunes a persones que no entraven al pla, segons l’ordre de vacunació. Dies després es va descobrir que també es van posar dosis als mossens, sacerdots i gent que visita molt la residència al·legant que “S’han d’aprofitar al 100% les dosis”.

Es diu que el 60% de la població espanyola podria estar vacunada per l’estiu, ja que les dosis cada vegada són més i es vacunarà molta més gent.

Encara que ara a Madrid i molts llocs d’Espanya sigui més difícil per la seva situació, es posaran igual.

La realitat és que, segons les noves notícies que han sortit sobre la vacuna, a Castella i Lleó, per exemple, després d’haver posat la segona dosi hi ha hagut més brots de la COVID-19, cosa que després de vacunar hauria de ser tot el contrari.

Espanya està sent de nou un dels països més contagiosos de tot Europa només amb Portugal per davant. Les morts registrades des de juliol, després del confinament i la primera onada, són molt més altes que cap. Actualment ens trobem a la tercera onada de la COVID-19 i és l’onada més gran viscuda en contagis i morts.

Les següents ciutats d’Espanya, en la fotografia, són les que tenen més morts a causa de la COVID-19 actualment.

Fotos de Google

Claudia Gil i Joan Pallejà