Ultimate

En Víctor Sobrepera és professor d’educació física dels cursos de 1r, 4t i batxillerat. Li hem fet un parell de preguntes i hem sabut que fa 4 anys que és professor d’educació física a secundària i que en la seva arribada a l’institut ha estat molt ben acollit per part de tothom, les seves impressions han estat molt bones i s’ha sentit molt còmode, ja que, a més, tenia una amiga que treballa a l’institut, la Cèlia Llurba. Li hem preguntat sobre els cursos i ens ha dit que tots en general són molt xerradors, però els que fan més cas de bones a primeres són els de primer, perquè encara són “timidillos”. El Víctor practica ciclisme, tenis i també corre, però l’esport que ens ha sobtat i del qual parlarem ara és el Frisbee o, millor dit, l’ULTIMATE.

L’Ultimate és un esport d’equip que recull elements del futbol, ​​del bàsquet i del rugbi i que substitueix la pilota per un disc volador i l’àrbitre per l’esperit esportiu de cada jugador. És l’esport més popular de tots aquells que es juguen amb un Frisbee. L’Ultimate Frisbee és una modalitat d’esport que es practica amb un disc volador.

En concret, l’Ultimate Frisbee, o simplement Ultimate, és un esport de no contacte, auto arbitrat i jugat amb un disc volador de 175 grams de pes i 27,5 cm de diàmetre.

Dos equips de set jugadors competeixen en un camp de joc de dimensions aproximades a les d’un camp de futbol, però més estret. A cada extrem de camp hi ha una zona d’anotació o endzone. Cada equip defensa una zona. Es marca un gol si un jugador agafa un disc a la zona oposada. El jugador amb el disc és el llançador. El llançador no pot córrer amb el disc. El disc, però, es mou passant-lo en qualsevol direcció a un company d’equip. L’equip defensor pren la possessió del disc si en una passada no és atrapat per un jugador de l’equip del llançador. Llavors l’equip defensor es converteix en l’equip atacant i pot intentar anotar a la zona oposada.

Classe d’Ultimate a la platja.

Al Víctor li agrada l’ULTIMATE perquè és un esport molt nou, és mixt – i hi ha molts pocs esports que siguin mixtos -, és molt atractiu visualment i perquè és un esport d’equip.

Va elegir la carrera d’educació física perquè des de petit li agradaven molt els esports i li anaven molt bé. Va fer la carrera de professor de secundària perquè volia fer la carrera d’INEFC i només es podia donar classe de secundària perquè per ser de primària hauria hagut de fer magisteri.

“Porto 4 anys jugant a l’ULTIMATE i des que vaig començar estic al mateix club. El club en el qual entreno té 8 anys. Juguem a la lliga catalana i ens apuntem a torneigs no oficials”, ens ha dit el Víctor.

Ell considera que abans tenia molt bon equip, però la gent se n’ha anat anant i l’equip ha disminuït i ara no guanyen tant, però s’ho passen molt bé. El club on entrena té d’entre 7 i 8 anys, a la lliga catalana hi ha 1a i 2a divisió i encara que ara no tenen tan bon equip no han baixat mai de 1a i mentre el Víctor ha estat al club no han guanyat cap campionat ni la lliga, però ens diu que abans sí que havien guanyat algun torneig.

Fotos de Cèlia Llurba

Lucía Capilla i Pablo Alarcón