LA GRAN NEVADA

El 2021 sembla ser que també ens vols sorprendre, ja que just al finalitzar el Nadal, l’AEMET (Agència Estatal de Meteorologia) va anunciar que hi hauria una gran nevada. 

La gran borrasca s’anomena Filomena.

La gran nevada va començar dimarts 5 de gener i dijous 7 de gener es va proclamar l’estat d’alerta a causa de les nevades a tota la Comunitat de Madrid.

  • Alerta taronja: al sud, Vegas i oest en horari de 6:00h a 21:00.
  • Alerta groga: a Madrid capital i Alcalà d’Henares en horari de 9:00 a 21:00.

Moltes de les infraestructures van ser afectades per culpa de les baixes temperatures, moltes carreteres principals i secundàries van ser tallades a causa de la neu. 

La borrasca també ha afectat al transport de mercaderies de tot tipus, per això a Madrid, molts dels recursos alimentaris estan escassejant a la ciutat.

Molts ciutadans de Madrid van sortir de casa a gaudir de la neu. Fins i tot hi va haver qui es va posar els esquís i va aprofitar la forta nevada per gaudir de les vacances cancel·lades per la gran pandèmia mundial. D’altres, van agafar el seu trineu i van aprofitar les baixades cobertes de neu glaçat per gaudir de la petita adrenalina que podia resultar després de la gran nevada. Sembla ser que, de sobte, el famós coronavirus va quedar en segon lloc al llarg de dos dies. 

Actualment, en data de 15 de gener del 2021, molts dels ciutadans de les poblacions afectades necessiten una pala i altres estris per poder treure el gel per utilitzar els transports.

Un altre problema, degut a la gran borrasca, és l’escassetat d’aigua en moltes cases de les ciutats.

Les fotos són extretes de pàgines web de google: el diari El País.

Alexandra Barrio i Anna Nieto