La felicitat

Els alumnes de revista Aimar Garcia, Clara Gallardo i Noelia Vega de 4t d’ESO de l’institut la Mar de la Frau hem realitzat un reportatge relacionat amb la felicitat. Vam escollir aquest tema, ja que era un tema que ens provocava molta curiositat perquè no és gaire habitual.

En primer lloc, vam anar a fer-li unes preguntes a la psicopedagoga i directora de l’institut, l’Ester Salas, i a la seva ajudant, la Nerea Bueno, sobre les classes de 3r d’ESO i el seu funcionament. També vam aprofitar per preguntar-li què és la felicitat a l’Albert Cucurull, un escriptor cambrilenc molt conegut.

En segon lloc, ens vam assabentar que, a 3r d’ESO, l’Ester i la Nerea han engegat un Projecte d’Educació Emocional relacionat amb el llibre de l’Albert Cucurull. Aquest és un projecte en el qual han de treballar certs aspectes, ja que arran de la pandèmia han sorgit més problemes emocionals i mentals dels que hi havia. En les classes, treballen sobre el sentit de la vida i parlen d’un buit que tenim tothom a les nostres vides, i a causa d’això ens poden generar trastorns alimentaris o mentals, addiccions als mòbils, a les drogues… per tapar el forat, i amb la pandèmia han augmentat més aquest tipus de problemes.
En el projecte estan treballant per millorar tot això i l’Albert Cucurull va venir al centre en relació al projecte de l’Ester. Per això el vam entrevistar. L’Albert s’ha enfrontat al sentit de la vida, al seu buit en tota l’ESO, i ho ha plasmat en un llibre. En els seus escrits parla sobre la seva vida, i han aprofitat el seu llibre per treballar-lo a classe.

Per finalitzar, vam preguntar als alumnes de diferents cursos els moments de la seva vida en què hagin sigut feliços, i als professors què és la felicitat.

Aquí teniu el vídeo que vam preparar amb la col·laboració d’alguns alumnes i professors que van opinar sobre què és la felicitat:

Aimar Garcia, Clara Gallardo i Noelia Vega