FILOMENA A CATALUNYA

Què és Filomena?  

Mapa d’Espanya

Rep el nom de Filomena un greu temporal de neu que va arribar fa uns dies a Espanya. La borrasca Filomena ha impactat amb força al sud i centre peninsular. Neu, fred i pluja. Madrid i Toledo estan sent les províncies més castigades, amb centenars de persones atrapades a les carreteres a causa de la neu. El pitjor temporal dels últims 50 anys han causat tres víctimes mortals. El temporal deixa també deu províncies en alerta vermella i la capital d’Espanya, absolutament col·lapsada i intransitable.

Com ha afectat Filomena a Catalunya?

Mapa de Catalunya. (Fotos d’Internet)

Dia 10 de gener a la matinada és quan més ha nevat per les comarques del sud, est i nord de Catalunya. A Terres de l’Ebre i al nord de Lleida, la neu ha arribat fins a 60 cm de grossor deixant problemes per a la circulació per més de 160 carreteres. A més de també tallar l’electricitat a molts habitatges i va deixar-los sense llum i calefacció. Tarragona i Lleida han suspès totes les rutes de transport i el dilluns han tancat en total 20 col·legis.

Fotos de diferents parts de Catalunya: 1.Vielha, la Vall d’AranFoto de Judit Ferrús

2.Camí del Priorat, Tarragona

3.Porrera, Priorat

Font: Crisbecq

Diferències amb Madrid

Les diferències més visibles entre d’aquestes comarques, és que a Catalunya no ha nevat en pobles costaners només a les valls o Pirineus encara que hi ha pobles que s’han portat una sorpresa i han gaudit d’aquestes vacances blanques. 

Madrid (Foto de Alejandra de Torres)

Per altra banda, a Madrid no es pot dir el mateix, aquesta borrasca ha afectat de manera molt greu deixant fins i tot morts; creiem que els espanyols han patit més que gaudit de la neu blanca.

Valentina Rojas i  Mia Linkert