CONCURS DE DECORACIÓ:

NADAL SOSTENIBLE A LA MAR DE LA FRAU

“Al començament la classe s’ha sentit una mica forçada a realitzar el projecte, però després amb ganes de fer-lo”, ha dit la Laura Martos, tutora de 4t B.


La setmana passada, la primera del curs acadèmic 2022, se’ns va informar per la coordinadora de l’Escola Verda, Nàdia Garcia, que la classe guanyadora del concurs de decoració de l’aula per Nadal, una competició pel que fa a l’institut que s’organitza cada any i consisteix a decorar la classe només amb materials reciclats, ha estat la classe de 4t d’ESO B. Aquest concurs l’organitza l’Escola Verda cada any amb la finalitat de motivar els alumnes a reciclar i reutilitzar materials. (Fotografía feta per Nàdia Garcia)

En aquest cas, la classe de 4t B ha presentat un arbre fet amb ampolles buides, que la classe ha anat recol·lectant en una bossa a la classe, i al cap d’una setmana de recol·lecta de material s’ha presentat un plànol per a començar a posar en conjunt els materials. El principal component ha estat una escombra unida a un bidó d’aigua ple de sorra que actuava com a base i principal suport de tot l’arbre. Per a imitar les branques verdes dels avets reals s’han utilitzat unes circumferències de cartró amb les ampolles ajuntades pel voltant del pal d’escombra. A més a més, s’ha decorat també amb uns llums de Nadal que gairebé no funcionaven i en lloc de llençar els mateixos es van fer servir també. I finalment s’ha acabat de decorar amb unes petites figures de paper i una estrella a la punta de l’arbre.

Per complementar l’arbre es van fer unes quantes estrelles de paper reciclat d’unes revistes que la tutora ha portat. Després d’aprendre a fer l’estrella a la perfecció amb ajuda d’un tutorial n’han quedat sis penjades del sostre i una a la finestra de la porta.

Segons afirma la coordinadora de l’Escola Verda “no se sap amb certesa el premi que s’entrega als guanyadors, però es sap que varia amb els anys”. Tanmateix, ha de ser un premi que s’ajusti amb la normativa de la pandèmia actual i ha de quadrar en uns paràmetres econòmics. Finalment, explica que el premi haurà d’agradar als alumnes, que normalment volen sortir un dia del centre per a fer una excursió, i per això s’especula que el premi serà una sortida a la platja a principis d’estiu.

David Macarie i Valentín Zafra