SÈRIES RECOMANADES

1-Anatomia de Grey

La sèrie té 16 temporades. Tracta de les vides de cinc metges joves que entren com a interns de cirurgia en l’hospital universitari Seattle Grace. Els cinc es veuen obligats a ajudar-se entre ells i es tornen molt bons amics. Després hi ha els seus mestres, que són cirurgians especialitzats que els ensenyen, però a la vegada també influeixen en les seves vides personals. En cada episodi hi ha casos mèdics que resolen o no. A mesura que la sèrie avança apareixen personatges nous.

2-White Lines 

Zoe Walker, la germana d’un DJ britànic molt famós que va desaparèixer fa vint anys i de qui es va trobar el cos sense vida a Almería, viatja fins a Eïvissa per formar part de l’equip d’investigació per a finalment reconstruir les últimes hores de vida del seu germà.

Aquesta sèrie és obra del mateix creador que La Casa de Papel, Álex Pina.

 3-Élite (Temporada 3)

Élite narra la vida d’un grup d’estudiants d’un exclusiu col·legi privat, al qual arriben tres nous alumnes becats de classe humil, provocant una confrontació entre rics i pobres que desemboca en assassinats i desaparicions d’alumnes. La principal característica de la sèrie Élite és que d’una banda es mostren clixés adolescents, però al mateix temps es presenten altres temes que normalment no són tractats en les ficcions sobre adolescents: diversitat sexual, diferències culturals, drogues, malalties, assetjament, ús de xarxes socials, corrupció, assassinats, robatoris, etc.

4-Altered Carbon
Fotos extretes de Google.

L’any 2384 la consciència humana pot emmagatzemar-se en un suport digital i ser transferida d’un cos a un altre, cosa que permet als éssers humans sobreviure a la mort física a l’assegurar-se que els seus records i la seva consciència siguin inserits en nous cossos. Takeshi Kovacs, un exmembre de les unitats militars especials, és assassinat i inserit, 250 anys després, en el cos que abans era propietat d’un oficial de policia de Bay City, a instàncies de Laurens Bancroft, un ric i poderós aristòcrata de 365 anys d’edat que aparentment es va suïcidar i va perdre tots els records dels esdeveniments previs a la mort. Bancroft està convençut que no s’ha suïcidat i contracta a Takeshi Kovacs per investigar si va ser un assassinat i no un suïcidi.

Joan Pallejà i Claudia Gil