El nou cinema

Actualment el cinema està passant per un mal moment. La crisi del Coronavirus ha afectat molt a aquest sector, ja que l’obligació d’una distància de seguretat de dos seients fa que les entrades es redueixin fins a més de la meitat del possible. A més, la gent té por d’anar al cinema per les coses que hi poden succeir. 

Per això, les grans companyies estrenen cada vegada menys pel·lícules a les sales de cinema, ja que els ingressos que tenen no són comparables amb els que tenien abans d’aquest virus. Això fa que els costos de producció siguin més elevats que els ingressos i així es queden sense beneficis.

Foto extreta de Google

Un exemple d’això és la pel·lícula Tenet, estrenada el dia 26 d’agost de 2020. Aquesta pel·lícula tenia les expectatives molt altes, ja que era la nova pel·lícula de Christopher Nolan, considerat el director del moment. Però Warner, companyia a la qual pertany la pel·lícula, se la va jugar i va estrenar-la en un moment on el Coronavirus era molt present. Tot i aquestes circumstàncies, Tenet va generar 357,8 milions pels 205 milions que va suposar desenvolupar-la. Un gran benefici, però ni punt de comparació amb el que hagués estat sense pandèmia de per mig.

Per aquestes circumstàncies, les grans companyies han decidit estrenar les seves pel·lícules al cinema i a les plataformes de streaming a la vegada. Aquest és el cas de la darrera pel·lícula estrenada per Warner, Wonder Woman 1984, que es va estrenar als cinemes i a la plataforma HBO MAX a la vegada.

Aquesta no és l’única opció que les companyies manegen per poder treure profit de les seves pel·lícules; un altre exemple és el que va crear Disney amb la pel·lícula Live Action de Mulan. Aquesta pel·lícula va ser estrenada directament a la plataforma Disney+, part de la companyia Disney, però amb un cost de 21,99$ (a part del cost mensual de la mateixa plataforma), és a dir, com un lloguer. Aquesta iniciativa no va tenir molt d’èxit. 

Esperem que tot torni a la normalitat el més ràpid possible, encara que sembla que aquestes iniciatives seran el futur de l’entreteniment.

Ian Lobello i Valentina Rojas