Adaptació d’un conte: La Ventafocs

Vet aquí que una vegada hi havia una noia que es deia Ventafocs. Ella estava cansada de treballar més que el seu germà, ja que ell era un gandul i estava farta del seu comportament. Cada dia havia d’anar a rentar cases per guanyar-se uns diners i la Ventafocs, com que veia que ella sempre estava treballant de més i el seu germà estava assegut al sofà o amb el telèfon mòbil, va decidir que els diners que guanyés la propera hora els utilitzaria per comprar-se el millor vestit que trobés a la ciutat i el més elegant. Així podria anar a la festa del castell i impressionar tot el poble, però en especial la filla del rei. A l’hora de preparar- se, es va trobar amb la seva mare que la va ajudar a vestir-se, però li va prohibir arribar a casa més tard de les 10, ja que era una noia i li podien passar moltes coses més que a un noi. 

La Ventafocs, indignada, s’hi va negar i li va replicar que per què el seu germà, que tenia un any menys, només per ser noi podia arribar més tard i ella no. La Ventafocs no ho acceptava, ho veia injust i es va negar a arribar a les 10. Va decidir arribar a la mateixa hora que el seu germà, a les 12.

Va arribar el dia de la festa, la Ventafocs es va començar a arreglar perquè volia enamorar la Carla, la filla del rei.

En fer-se les 5 de la tarda, va agafar la seva moto corrents perquè arribava tard i es va dirigir a recollir les seves amigues i les va portar al castell. A l’arribar es va trobar amb la Carla i van començar a ballar i a beure alcohol. Al cap d’una estona es van començar a fer petons i, sense adonar-se de l’hora que era, es van fer les dotze de la nit. La Ventafocs arribaria tard a casa. Llavors la Carla es va oferir per acompanyar-la a casa i així arribaria més aviat. Quan va arribar a casa seva, la  mare l’estava esperant a la porta enfadada, i al veure a la Carla es va enfadar encara més. La Ventafocs li va plantar cara, van estar discutint una estona i la Ventafocs va decidir anar-se’n a dormir amb la Carla al palau, ja que ella es negava a tolerar aquell comportament per part de la seva mare. Al seu torn, com que la mare no ho entenia, el rei va decidir anar a parlar amb ella  per a veure si entrava en raó, ja que de petits havien sigut els millors dels amics. Ell li va dir que recordava com n’era de curiosa de petita i que durant l’adolescència tot es magnifica i comencen a experimentar i encara que li costés ho havia d’aprendre a acceptar per la felicitat de la seva filla, i que si a ella li feia feliç estar amb la Carla era millor que ho acceptés i fos al seu costat, perquè si no la perdria per sempre, i també havia de deixar-li tenir els mateixos privilegis que al seu germà. La Montse, la mare de la Ventafocs, es va disculpar pel comportament que havia tingut amb ella i l’hora d’arribar a casa i va convidar a la Carla a passar el cap de setmana amb la seva família. I gràcies a aquest fet, la Ventafocs i la Carla van decidir demanar-se matrimoni i adoptar un nen.